”Bland grafikerna tar Ann-Lis Enlund en tätplats med sina fartfyllda humoristiska torrnålsfigurer”

                                 Margareta Karlsson Ring, Norrköpings Tidningar

 

”Ann-Lis Enlund, Norrköping, skildrar i en spretig mycket personlig stil barnets omedelbara livsglädje. Vem minns inte den hisnande känslan , killet i magen när man äntligen vågade hoppa av gungan i farten.”                                                                 Gunilla Petri, Barometern

 

”Ann-Lis Enlunds skapelse Mot drömmars mål är en stor men bräcklig farkost av korrugerad plåt. Ska den hålla på sin färd mot drömmars mål? Den kommer helt klart att ta in vatten . Kanske är det farkosten som ska ta oss till den andra stranden  och i så fall blir det en farofylld resa. Som tur är är den försedd med hoppets vackra, fjärilsliknande svarta och vita vingar”

                                 Ulla Brogren, Norrköpings Tidningar

 

” Ann-Lis Enlund skildrar kärleksfulla möten på en bro i sina skimrande monotypier och vi får också se en nästan förandligad fot, som tar ett steg mot någon och därmed skapar sig en bro. Det är mycket poesi i Ann-Lis  bilder.

                                 Margareta Karlsson Ring, Norrköpings Tidningar

 

” Ann-Lis Enlunds kraftfulla kompositioner känns också nya. Färgen i de nästan nonfigurativa akrymålningarna Jordnära och Klippa är varm, mättad och välnyanserad”

                                 Margareta Karlsson Ring, Norrköpings Tidningar

 

” Egentligen är det bara i fragment som utställningen har föreställande inslag. Men de knyter ihop den till en varm helhet. Rara svartvita blider samsas med rätt kärv färggrafik. Små bitar ur grafiska blad har ryckts lös och blommar på väggarna. Resultatet kan knappast bli mer somrigt. Det är upprörande. Särskilt mycket gillar jag ett blad som heter Mellanrum. Det påminner mig om solbelysta trädstammar i augusti en sommar när man både kunde bada och gå barfota i gräset.”

                                 Peter Ekström , Närkes Allehanda

 

”Ann-Lis Enlund fångar dem [hönsen] uttrycksfullt i positioner som talande speglar deras sinnesstämning, rang i gruppen, aggressivitet, rivalitet men också det fridfulla pickandet och spatserandet, som inträder då kampen är avgjord. ...På olika plan är hela utställningen en spegling av själva livet, en spegling av liv och död. Det är en resa i världen , en resa med existentiella förtecken, som troligen har en djupare mening än de färgglada hönsen först tycks skvallra om. En resa, där svarta vingar tar oss med mot okänt mål, vilket Ann-Lis Enlund beskriver som Sista resan.”

                                 Ulla Brogren, Norrköpings Tidningar

 

” Ann-Lis Enlunds etsningar stannar till ibland. Motiven stoppar upp och rörelsen fryses så elegant.”

                                 Göran Norström, Västervikstidningen

 

I hallen hänger tre annorlunda kompositioner. Det är collage av Ann-Lis Enlund. De är fantasifulla och dekorativa. Mina husdjur är utklippta ur tidigare grafiska blad i färg vilket ger en lustig levande effekt. Fiskarna är sköna och kossan är en kul bild av kon uppifrån.”

                                 Bonnie Festin, Norrköpings Tidningar

 

”Mycket kärleksfulla och poetiska är  Ann-Lis Enlunds tre målningar i akryl och krita från Beckershov. Först trodde jag att de var nostalgiska tillbakablickar på svunnen tid jag såg tills jag fick veta att hönsen går där bland uthusen och trädgårdslanden och pickar än i dag.”

                                 Margareta Karlsson Ring, Norrköpings Tidningar

 

” Hon [Ann-Lis Enlund] har deltagit i Sommarsalongen sex år i rad och visar en osedvanlig talang som tecknare. Det är inte sämre denna gång. Hennes tuppar och hundporträtt (beagle) är sköna med sina kraftfulla tag... En svit färgetsningar på temat fågelnästen breddar bilden av konstnären.”

                                 Rune Engelbrektson, Västervikstidningen

 

”Här finns festliga skulpturer som Ann-Lis Enlunds Laghopp”

                                 Eva Lindblad, Östgöta Correspondenten

 

”Två ord är det som jag kommer att tänka på , när jag vandrar runt på Galleri CJ och tittar på utställningen. Kontrast och rörelser. I de flesta av tavlorna finns en rörelse av något slag. En vind som blåser över gräset, fåglar i flock som flyger eller fladdrande eldslågor i en buske. Kontrasterna skapar spänning i motiven. Genom att låta det kalla möta det varma,lägga det mjuka mot det hårda och det tunga mot det lätta, förstärker konstnären den stämning som bilden ger.”

                                 Ingrid Hjortvid, Nyheterna, Västervik

Ann-Lis Enlund                       Recensioner

_________________________