Ann-Lis Enlund

 

   Beskrivning

_________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Arbetar mest med teckning och koppargrafik.         

 

 

Med mina bilder vill jag ofta förmedla en rörelse.

Jag har genom åren arbetat med olika teman som har med rörelse att göra, t. ex. en serie svart-vita torrnålsbilder med en som gungar, hoppar genom luften, ligger i hängmattan etc,  eller försökt fånga mina höns i olika situationer, eller sonens katt Tarzan, som verkar ha flyttat hem till mig permanent.

 

För mig passar det svart-vita speciellt bra. Jag fascineras av kontrasten ljus – mörker, och det finns ju ett oändligt antal gråtoner däremellan, om man behöver det.

Men färg är ju härligt också – så det blir en del färgetsningar och akvarellmålningar, ofta med naturen som inspiration.

 

Att arbeta med blandtekniker – t ex collage av gamla etsningar och målningar är befriande och spännande. Att frigöra sig från tidigare motiv, och se på materialet med helt nya ögon. Här är det lättare att vara djärv – man har ju inget att förlora, jämfört med när man lägger första penseldraget på ett nytt, rent, vitt akvarellpapper, som man därmed riskerar förstöra.

 

Vid arbete med skulptur använder jag gärna gammalt material, skrot, det som kallas ”skräp”. Det är lite som med collagearbete – att förutsättningslöst titta på materialet och finna en ny funktion för dess färg eller form.  Där blir det också gärna något som har med rörelse att göra.